Thursday, December 6, 2012

TAFIST PUTRAJAYA

Yeay!
Dah daftar dah tadika untuk ammar..


Bosa dah anak ibu..
Mcm tak percaya yg dia dh nak ke sekolah.
Rasa mcm kecik je lagi..


Next year ammar will be 5 years old..
Mmg waktu yg sesuai utk ke sekolah..
Saya dulu pun gi tadika masa umur 5thn..
Mak sy masukkan sekolah tadika sebb sy sendiri yg excited nk pegi sekolah..


Ammar ni mmg dh sepatutnya pegi tadika..
All this while dia mmg dgn saya dan ayah dia..
Dan adik baru baru ni..
Life dia mmg tak terdedah sgt dgn pergaulan sosial..
Dulu ada gak ank jiran sebelah yg ditegur2..
Skang jiran pun dh pindah..
Mmg kesian tgk dia..
So bila balik jb, jumpa ramai sepupu2, dia sakan bermain..


Lagipun sy nk dedahkan dia dgn social skills ni..
Supaya senang dia nak adapt bila dh masuk sekolah nanti..
Skang ni, dia byk menghabiskan masa sendiri je..
Even ngan adik pun dia tak geng sgt..
Barang mainan pun tak nak share..
Ermm puas dah kami ckp itu ini..
Masih belum lekat dlm kepala dia..


Selain itu sy nk dia belajar ilmu lain yg kami tak ajar kt rumah..
Ammar ni dh pandai mmbaca..but only in BM..
In english, dia tau skit skit..
Menulis pun tak baper nk pandai..
Conteng hebat la..
Dh mcm mcm mural kt rumah ni..
Dh puas ajar kt rumah cara menulis..
Dia nk ikut cara dia gak..
So better dia belajar dgn cikgu yg btl2 boleh mengajar..


Kitorg daftarkan dia kt sekolah TAFIST..
tadika muhammad al fateh putrajaya..
Tadika ni mengutamakan pendidikan islam ..
So harapnya ammar boleh belajar dgn baik kt tadika ni nanti..


Haihhh..
Besar dh anak ibu..

2 comments:

  1. ammar dah nak masuk tadika.. good luck ammar..
    belajar rajin2 ye ammar

    ReplyDelete

Dah baca..marilah komen plak..!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...