Thursday, May 28, 2009

AWARD: AUNTIE CILA



1. copy award diatas utk diletakkan dlm blog anda

Hohoho dapat award laa.. dari auntie cila. Ala mama aqilah tu..hehe

2. nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini
Alamak kena puji memuji ke ni..heheh..oklaa ibu cakap yg best2 laa ttg auntie cila ni..

a> seorang yg kurus. Dari anak dara sampai laa dah ade anak ni ha..still kurus gak..
b> suaranya perlahan. kalau cakap ngan auntie cila kena dgr betul2. dia cakap lembut je lepas tu perlahan. bukan jenis tarzan..hehe..
c> ibu kena auntie cila ni masa belajo dulu. sama2 join persatuan PERMANIS.
d> pandai memasak lepas tu pandai menjahit. weh cila, meh laa jahit langsir aku..huhu
e> kawan sama2 pregnant. Lepas je auntie cila tau dia pregnant, tup2 lepas tu ibu lak pregnant.hehhe..sama2 laa kongsi info2 ttg pregnancy ni..

3. setiap blogger mestilah 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya

a> isteri kepada Mr Alan
b> ibu kepada Muhammad Ammar
c> a professional house manager..hikhikhik
d> love to bake
e> love to cook
f> surfing the net
g> asal N9
h> suka tgk sinetron INTAN. hahaha lain2 sinetron tak layan..
i> sensitif skit..
j> ade lesen tapi takut nk drive..hahahhaa fakta plg menarik..

4. anda perlu memilih 10 orang penerima award dan describe tentang mereka

Alamak 10 ke..ramai je yg dah buat ni..so dgn bangganya ibu matikan tag. hehehe..


TAG: JAPANESE NAME

Huhu tk silap ade 2tag dari auntie faiza yg ibu blom buat. Hahaha sorry ye kak..nnt ade masa sy buat yg lain tu ek. Tapi yg ni cm best gile je nk buat..so buat yg dulu le ek..hehe..

TRANSLATION:
A - ka---- F - lu---- K - me---- P - no---- U - do---- Z - zi
B - tu---- G - ji----- L - ta----- Q - ke ---- V - ru
C - mi---- H - ri ---- M - rin ---- R - shi --- W - mei
D - te---- I - ki ----- N - to----- S - ari---- X - na
E - ku--- J - zu ---- O - mo ---- T - chi---- Y - fu

umaang aiii..nk kena eja bebetul ni..

Nama I: NAJIHAH
Translation: tokazukirikari

Wahahhaaha..kalau auntie faiza namanya macam luka kaki ja..nama ibu lak cam TOK AZU MASAK KARI..wakakakka...

Ok skang ni dipersilakan puan eryn, puan ain, puan shila, cik husna, mama ann dan sesape yg tingin nk buat..untuk masukkan dalam entry anda...kerjasama anda sangat2 dihargai..hehehe..

Monday, May 25, 2009

CUTI SEMINGGU..

fuh fuh fuh....hehehe meniupkan segala debu dan sawang setelah seminggu meninggalkan arena blog ini..Hahhahaa...ceh ayat konon2 jer..podahhhhh..

Alaa cuti kt PD. Balik umah wan. Lama tak balik since bulan 1 ke 2 rasanya. Yelah masa tu dh sibuk2 nk pindah rumah baru ni. So bz je weekend. Lepas tu bila dh pindah, bz nk ngemas plak. Bila laa masanya nk balik. Wan pon dah bising soh balik. So kebetulan plak, wan cu ade buat majlis harijadi Nylea yg pertama, so kita 1 family balik laa PD. Lepas tu ibu ngan ammar tinggal kt PD sebab ayah kena gi outstation ke Kedah n Perlis. Hehehe ayah o/s 1hari je. Tapi kita tinggal kt PD, sampai 1mggu. hehehe...takpelaa sesekali kan. Lepas ni kita balik JB lak. Nak balik umah mak tok....wahhhh ibu tingat plak ABC kg melayu..syedappp nyer...tgh2 cuaca panas cmni, pekena ABC mmg terangkat. Aiskrim, kacang tanah yg selambak lepas tu lelehan sos coklatnya..mak aiii mmg menu wajib setiap kali balik JB..hehehe....iskk tingat plak kt Kacang Phool. Aduyaiiiii....mcm2 ade kt JB ni..harus balik dgn kadar segera..wahahhaah...

Oklaa..nnt2 ibu sambung lagi. Wat entry lain lak. Kisah muhammad ammar di majlis harijadi nylea..hehe...tata!!

**p/s: entry ni tkde gambo. nih entry membebebelbel..hehehe

TRANSFORMERS MENYERANGGG......


Wahahhaha...apo kono laa anak den ni..bakul baju pon digasak eh buek main..lantak ko laa jang oiii...jgn kuyak bakul ibu tu dah laaaa...

Friday, May 15, 2009

Thursday, May 14, 2009

NANDO'S-CHOC MUD PIE WITH ICE CREAM



Tempting kan...??huhu mmg sgt melelehkan air liur sewaktu sampai kt meja. Perghh sekali sudu..masuk dlm mulut...perghhhh cair plak dlm mulut..ditambah ngan kesejukan aiskrim stroberi. aduyaiiii...tak cukup satu neh...hehehe..

Kalau ade sape2 yg ngidam, sila laa ke cawangan Nando's yg berdekatan..wahahaha siot je bg promosi percuma kt Nando's. Harussss Nando's bg aku makan percuma ni..wahahahaha

Tuesday, May 12, 2009

PERKEMBANGAN MUHAMMAD AMMAR


Anak ibu dh pon masuk ke usia 1tahun pada 13april aritu. Tapi ibu tk sempat update perkembangan muhammad ammar masa tarikh tu. Sebab nya line tk ok, dan muhammad ammar pon belom pegi klinik lagi utk dapatkan imunisasi. So, alhamdulillah minggu lepas ibu dapat bawak ammar gi klinik. Lega bila muhammad ammar dh kena cucuk dan alhamdulillah sekali lagi, muhammad ammar tak demam pon lepas kena cucuk tu...bagus anak ibu ni!!oklaa skang ibu nak update perkembangan muhammad ammar..


PERKEMBANGAN MUHAMMAD AMMAR 1TAHUN


~~berat dah mencecah 9.75kg. Erkkk padanlaa ibu tk larat nk dukung lelama

~~tinggi dh sampai 76cm...

~~dah pandai memberi bila ade orang yg minta...laju je tgn hulur apa2 barang yg dipegang. Pandai anak ibu.

~~sangat suka mandi. dulu klu lps mandi, nk keluar bilik air senang je. Skang nih siap nangis2. Nangis iye2 lak tu..haiihhh...

~~suka kopek pampers..tokleh tinggal boleng tak pakai seluar. Sat gi abis lubang2 pampers tu.

~~sgt tekun bila bermain. Ibu n ayah panggil pon kadang2 buat derkk je..

~~makan pon banyak.

~~still nenen ibu.

~~kadang2 pandai ajuk cakap ibu or ayah. Tapi suku akhir je dengar..jatuh=toh, kotor=to,nak=nyak,mam=nenen,nyam=makan hehehe..

~~sgt suke tgk iklan. klu iklan, senang je nk suap makan. Mesti nganga. Klu tk iklan, siaplaa kena kejar satu rumah nk suap makan. Alaaahai ank ibu

~~sgt suke gi jalan2.sejak2 dok umah bawah, tokleh bukak pintu. Mesti igt nk gi berjalan je..

~~dh makan nasi biasa. bukan bubur lagi...huhuhu


Oklaa tuh je dulu perkembangan muhammad ammar. nanti ibu apdet lagi kalau ade yg tertinggal...



Friday, May 8, 2009

BIRTHDAY PARTY MUHAMMAD AMMAR-2nd part

Ok meh sambung lagi..



Ermm alhamdulillah sepanjang majlis, Muhammad Ammar tk meragam pon. Time amik gambar, dia posing. Time potong kek, dia posing.. Time org makan, dia pon makan. Bagus anak ibu ni. Cuma masa nk potong kek tu, dia nampak mengantuk skit. Sebab mmg dh time tido dia pon. Dari pagi bangun, lps tu tido kejap je dalam kete masa ikut ayah amik kek. Kesian kakcik yg berpeluh badan sebb dukung ammar.




Makanan-makanan yg terhidang pon, alhamdulillah mencukupi. Ibu risau gak kot2 nnt tak cukup lak. Tapi bajet cantik punya so takde laa yg balik tak makan. hehehe..ibu je yg tak lalu nak makan. Perut sebu je sepanjang majlis..tah hape hal..




Oklaa ibu nk ucapkan terima kasih banyak2 pada sume yg datang hari tu. Muhammad Ammar dapat hadiah lepas tu dapat duit gak. Ermm murah rezeki dia. Lepas ni leh simpan untuk masuk universiti.




Gambo dicilok dari blog auntie eryn..
Birthday boy yg tgh nk potong kek..
Sempat lagi tu tgk kamera..kemainnn...
Nih laaa auntie eryn n ankel boy..time kasih eh sebb sudi datang..len kali dtg ar lagi..

BIRTHDAY PARTY AMMAR!!

Akhirnya berjaya gak ibu nk update blog nih selepas sekian lamanya menyepi. Bukan ibu tknak update cecepat tapi sesejak dok sini, sakit jiwa tol ngan line MAXIS. Buek namo yo syarikat beso, tapi line kt wilayah besar gini pon mengong..huk sakit hati betol. Dh ler line ade masalah, bila dapat connect plak, keyboard laptop nih plak mengong...hah!!!!! mmg buat sakit jiwa...tolonggggg..

But anyway, bleh gak ibu apdet skit gambo2 birthday party muhammad ammar yg berlangsung 2nd may aritu. Ekceli birthday ammar kan 13april, tapi party nyer saje ibu n ayah buat lambat skit sebab birthday ammar tu jatuh ari isnin. So cari2 date yg sesuai, jumpala 2nd may ni. Tu pon ramai gak kengkawan ibu n ayah yg tk dapat datang sebab balik kampung or bercuti. Yeler cuti panjang..hehe

Ok stop membebebelbel..nih tgk laa gambar2 sepanjang 1st birthday party Muhammad Ammar. Tapi tuh laa 'jurugambar' yg tak bertauliah yg ibu soh amik gambar sepanjang party ni, amik skit je gambo. Iskkk hape daaaa..jadinye gambar nye tak byk n tak cantik sgt. Nih nak kena ni.. Ayahhhh nape tak amik gambar byk2...huwaaa bukan senang nk wat majlis gini tau...waaaa ibu marah ni...

Nih laa gambo kek 1st birthday Muhammad Ammar. Temanya UNDER THE SEA..tapi tah ler ibu tak nmpk pon apa yg berunsurkan laut kt situ..hiks..lps tu ibu tk request pon sepanbob ngan patrick tu..huhuhu....

Gambar makanan2 yg dihidangkan untuk tetamu. Ada laksa johor,nasi impit,kuah kacang,buah buahan,kuih bakar,karipap,nugget,puding koktel, popiah dan lain2..

Nih laa 'perantin' bersama ibu dan ayahnya..hehehhe







LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...