Tuesday, March 10, 2015

LAMANYA HILANG..

erkkk...
lama tak menaip..
rasa mcm pelik je nk menaip semula..
rasa mcm hilang je idea nk tulia apa..
apakah?


Ok meh sy cite nape sy hilang..
MABUKKKK!!!!


Tak lalu nk tgk tulisan kecik2..
tak lalu nk buka blog..
tak lalu nk buka laptop sekalipun..
punya laa teruk kan..


Ok alhamdulillah..
sy pregnant anak ketiga in sha allah..
dh masuk 14minggu..
UNEXPECTED!!
rs mcm kelakar pun ada..
memang lah tak pakai perancang..
tapi buat perancang sendiri..
so mmg takde jangkaan langsung nk mengandung lg..
tapi rezeki Allah nk bagi..


So due date dijangka bulan september ni..
in sha allah..
doakan yg terbaik utk sy ye..


fasa mabuk masih ada lg..
walau tak ler seteruk awal2 dulu..
cuma pedih perut masih ada..
muntah pun masih ada..cuma tak kerap..
dan perut takleh kosong..
klu tak confirm pedih sgt..
mcm skrg..
huhuhu..
sebab makan lmbt tadi..


oklaa..nanti2 sy smbung lg..
dh start pening tgk tulisan kekecik ni..
doakan yg terbaik utk sy ye..

Wednesday, January 14, 2015

AFTER 17 YEARS...

Sejak ammar mula sekolah...
banyak rutin harian sy yg berubah..


setelah 17thn tak memandu..
this year i forced myself to drive again...
gilaaa betul..
memang mencabar segala minda dan fizikal..
ketaq perut..
ketaq tangan..
satu badan ketaq memegang stereng..
apa kan daya...
terpaksa juga..
sebab harga van skarang aduilaa..
mencanak2 naik..
setiap tahun naik..
padahal bukan jauh nau pun sekolah ngan rumah..
walau sy terpaksa memandu dgn hnya 20-40km/jam..
sy pasrah kerana anak..
in sha allah kata orang2 keliling sy..lama2 sy akan berani..
hopefully!!


semalam berjaya memandu sendiri tanpa ada org yg mahir di sebelah..
akibatnya..terlanggar side mirror org..
huwaaaa..
nasib baik tak patah..
nak nangis sy..


takpelaa..
ini hari cuba lagi..
sy kena beranikan diri..
tokleh takut2 dah..
memandu ni skills yg sepatutnya semua org tahu..
peringatan utk diri sendiri..


oklaaa..
taknak bebel panjang2..
ada byk kijo tgh tggu..
nnt ada masa kita update lg...
tata titi tutu...

Monday, January 12, 2015

MY BABY TURNS 7 THIS YEAR




Budak yg pakai seragam sekolah ni..
dulu takmau keluar dari perut sy..
seminggu lepas due, doc kena masukkan ubat supaya dia keluar..
sekarang ni dh besar..
dah nak masuk sekolah..
huhuhuhu..


bila tengok gambar ni mcam tak percaya..
anak sy dh mula nk bersekolah..
rasa macam baru je bersalinkan dia
adoii rasa tua sudah..


Selamat menempuh alam persekolah wahai anakku..
semoga kamu terus cemerlang dalam hidup..
dan Allah swt akan memberkati dirimu dunia dan akhirat..
Aminn!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...