Wednesday, January 14, 2015

AFTER 17 YEARS...

Sejak ammar mula sekolah...
banyak rutin harian sy yg berubah..


setelah 17thn tak memandu..
this year i forced myself to drive again...
gilaaa betul..
memang mencabar segala minda dan fizikal..
ketaq perut..
ketaq tangan..
satu badan ketaq memegang stereng..
apa kan daya...
terpaksa juga..
sebab harga van skarang aduilaa..
mencanak2 naik..
setiap tahun naik..
padahal bukan jauh nau pun sekolah ngan rumah..
walau sy terpaksa memandu dgn hnya 20-40km/jam..
sy pasrah kerana anak..
in sha allah kata orang2 keliling sy..lama2 sy akan berani..
hopefully!!


semalam berjaya memandu sendiri tanpa ada org yg mahir di sebelah..
akibatnya..terlanggar side mirror org..
huwaaaa..
nasib baik tak patah..
nak nangis sy..


takpelaa..
ini hari cuba lagi..
sy kena beranikan diri..
tokleh takut2 dah..
memandu ni skills yg sepatutnya semua org tahu..
peringatan utk diri sendiri..


oklaaa..
taknak bebel panjang2..
ada byk kijo tgh tggu..
nnt ada masa kita update lg...
tata titi tutu...

Monday, January 12, 2015

MY BABY TURNS 7 THIS YEAR




Budak yg pakai seragam sekolah ni..
dulu takmau keluar dari perut sy..
seminggu lepas due, doc kena masukkan ubat supaya dia keluar..
sekarang ni dh besar..
dah nak masuk sekolah..
huhuhuhu..


bila tengok gambar ni mcam tak percaya..
anak sy dh mula nk bersekolah..
rasa macam baru je bersalinkan dia
adoii rasa tua sudah..


Selamat menempuh alam persekolah wahai anakku..
semoga kamu terus cemerlang dalam hidup..
dan Allah swt akan memberkati dirimu dunia dan akhirat..
Aminn!

Friday, January 9, 2015

HAPPY 3RD BIRTHDAY AISY!!





                                                              Our small family

                                                Birthday boy yg suka pose kembong pipi

Dah kata sume adhoc plan punya..
ni pun memang tak dirancang sama sekali..
tau2 je lepas breakfast tu..
trus ckp kt alan nk beli kek..
saje laa konon nk nyanyi utk aisy..
setel laa ..
celebration simple utk birthday boy ni..
ikutkan birthday dia hari esoknya (28dec)
tapi sengaja buat awal sehari sebab tgh ramai yg berkumpul ni..


sekali ok..
masing2 ckp jom cari barang..
anak2 buah bawak kete bawa mkcik2 shopping..
kami pi cari kek..
pi cari barang2 lain sume..


abih shopping terus balik rumah SIL kat taman daya..
pulun masak situ..
SIL sorg lagi masak spageti aglio olio
anak2 buah buat sandwich ala2 subway..
sy potong buah2..goreng2 apa2 yg boleh digoreng..
bila kerja dilakukan secara bergotong royong sume jadi cepat dan mudah..
setel sume..
terus baca doa selamat skit..
lepas tu bg birthday boy tiup lilin..
tak padam tapi..hahahha..
kenalah omak eh tolong tiupkan..


so jemaah breakfast pagi tadi jadi jemaah birthday bash pulak..
sampai terlupa nk panggil adik beradik yg lain..
sebab sumenya adhoc..
igtkan simple2 je..
sekali bila dh amik gambo..
nampak macam meriah betul..
hahahaha..
sorry ye kekanda kekanda yg lain..
kami takde perancangan pun..
sume main belasah je..


terima kasih utk kak ida yg banyak bersusah payah kuar belanja, tolong masak dan byk lagi..
terima kasih juga utk ende dan abg dan sebab bagi pinjam rumah buat plan gila ni jadi..
terima kasih juga utk semua anak2 buah yg sama2 membantu plan ni menjadi..
sayang korang ketat2!
dh besar nanti, klu aisy bleh baca ni, mesti dia terharu..
kalau tak terharu, maksu kasi motivate skit hahahahaa...


happy birthday utk my dear boy aisy!
semoga kamu terus dibawah lindungan Allah SWT..
semoga sinar Islam itu akan sentiasa berkekalan dalam diri kamu..
dan ibu berharap kamu akan sentiasa menjadi penyejuk mata dan jiwa ibu dan ayah...
selamat dunia dan akhirat..
Aaminn!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...