Tuesday, September 9, 2014

MEE TARIK WARISAN ASLI HASAN





Penah rasa?
Outletnya kt sungai besi ye..
Search je dalam gps confirm jumpa..
hehehe..


Rasanya ok..sedap juga..
Mee laa yg sy suka..
Sebab mee nya dibuat fresh..
Masa order baru tepung ditarik2 jadi mee..
So sgt fresh tanpa ada sebarang pengawet..


Sup plak biasa2 jer..
Sy rasa byk juga penggunaan MSG aka ajinomoto..
Sebab lepas makan tekak sy asik haus jer..
Klu guna skit2 rasanya taklaa gitu kan..
Tapi memang kebanyakan restoran chinese muslim ni menggunakan MSG dengan banyak..
So sendiri mau pikirlaa kalau pegi makan selalu2 tu..
Sedap memang sedap..
Sesekali layan takpelaa..hihihi


Tapi yg sy puji..
Service sgt cepat..
Sekejap je order, dah sampai..
Mungkin time sy pegi tu orang tak berapa ramai..
So tak ler menunggu lama sgt..


Menu yg best pada sy..
Tu yg mee sup yg kaler gelap skit tu..
Nama apa eh..
Mustard soup ke apa tah..gitulaa..
Pedas2 sedap
Bleh laa layan..
kalau nk extra pedas, bleh juga request kicap cili potong..
bagi kuar asap skit telinga tu..kuikuikuiki
macam yg sup kaler putih tu..utk bebudak sesuai laa..
Sebab tak pedas..


Ada lg satu menu istimewa..
Saya tak try tapi..
Ngeeee..
Daging kambing dicucuk2 dengan pencungkil gigi..
toothpicks lamb kot apa tah namanya..
Ramai ckp sedap..
tp sy tak bleh makan kambing..
and tak berapa gemor..
so tak try..
rasa takleh komen..
hehehe..


harga pun biasa2 jer..
taklaa mahal dan takla murah..
macam 2menu kt atas tu..rm 7 semangkuk..
tapi sgt berpadanan dgn portionnya..
sgt banyak..
sampai nk terbelohok kitorg makan..
kenyang smpi esok pg..
huhuhuhu..


Apa pun leh repeat rasanya..
tapi agak jauh gak sebab kt sungai besi nuu..
tgklaa kalau sesat2 smpi sana..
time hujan2 klu kena sup gini layan gak kan...

Thursday, September 4, 2014

GROUPON AND SPA

Seriously..
Badan rasa sakit sakit jer..
time utk overhaul agaknya..
bukan kete jer kena overhaul..
badan kita pun..
nak pakai lama ni..


Tgh dok intai2 pakej dalam groupon..livingsocial dan yg sewaktu dengannya..
ada yg murah dan berbaloi..
tapi spa cina..
takkan nk tayang badan kt org bukan muslim..
erkk ..
so cancel..


gigih lagi mencari spa melayu..
harapnya adalah..
dah lama beno rasanya tak manjakan diri ni..
nk soh org sental badan..
tenyeh2 muka ni..
asik buat sendiri jer..
sesekali bagi ler org lain plak buat..
hahaha..siapkan duit jer..


jom search lagi..
kot2 laa jumpa deal yg lagi best..
tatatatatata..

Friday, August 29, 2014

JOHAN SMART SPELLER





Jujur, masa mula cikgu dia beritahu sy..
Yg ammar dipilih utk menyertai pertandingan ni..
Saya tak letak harapan tinggi..
Sebabnya sy tahu kebolehan dan kemampuan anak sy..
Lagipun malas sgt nk port..
ada rezeki adalah..
takde rezeki takpe...


So, bila cikgu bagi list perkataan utk dihafal..
Ok..sy tolong ajar kt rumah..
Kat sekolah cikgu pun latih dia..
tapi tau jerla, bila ngan makpak sendiri..
Budak ni kan jadi manja terlebih..
Anak sy ler tu..
Penat juga sy nk ngajar dirumah..
tapi dia main2 jer..
Suka suka hati nk hafal,
Jap kang dia jawab sambil baring..
Jap kang dia jawab sambil menonggeng..
Jap kang dia jawab sambil dok gelek2 lori tanah..
jap kang dia jawab sambil mewarna buku..
Adoilaa anak..
Klu gini gayanya..mmg takde harapan..
Takpela nak..pegi utk pengalaman jer laa...


yg cikgu plak..
Hari hari pesan suh dia hafal..
Hari hari pesan kt saya, soh ngajar n tengok2 kan di rumah..
adehh..


So masa hari bertanding..
Saya tak dapat pegi..alan ada kursus..
Yg bawak, cikgunya laa..
Saya hanya mampu kirim doa semoga dia berjaya..
Dan bagi kata2 semangat supaya dia tak takut masa ditanya juri..
Harapan?
Adalah skit..tapi tak harap sgt..
Dapat saguhati pun takpe..


Masa pertandingan..
cikgunya skit2 whatsapp sy perkembangan ammar..
Dah lepas round ni, dapat soalan ni..ammar tak dapat jawab soalan tu..
Haihhlaa..excited sungguh cikgunya..
Sampai satu tahap, cikgu suh sy baca yassin supaya ammar menang..
Kekekekke..
kelakar betul.
Saya cuma cakap kt cikgu..ada rezeki adalah..


Sekali..tetiba dia whatsapp sy..
Kak..AMMAR JOHAN!!
erkkk...biar benaran ni?
adehlaa kus semangat!
terperanjat sy..
Rezeki ammar rupanya..
Berjaya juga dia!


Ermm..bila dah dapat title tu..
Secara automatiknya..dia akan mewakili putrajaya..
Nak pegi peringkat kebangsaan pula..
Bertanding di JB..
aduilaa..
dah ler 3hari kena berkampung di sana..
Mak pak tokleh ikut..
Erkk..bleh ke anak sy outstation dengan cikgunya jer?
Dia masih ngompol lagi...
Huhuhuhu..


Adoiilaaa....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...