Friday, October 31, 2014

SMART SPELLER 2014 @ SEKOLAH MENENGAH MEDINI, NUSAJAYA











Hah amikkkk..
Banyakkkkkkk gambar..
Sajer...hehehee..


Okeh ni gmbar sepanjang pertandingan smart speller yg ammar join aritu..
Ala yg konon wakil putrajaya sebab menang aritu kan..
Acara berlangsung kt JB..sek men medini kat nusajaya
jauhhhh wooo


so merasa laa ammar pengalaman duduk di asrama dengan cikgunya sahaja..
Berat hati betul masa nk lepaskan dia pegi..
Sebab risaukan dia..
dia ni manja skit..
Anak sulung kan..
Dah biasa sume minta tolong orang..
Lagipun sy plak mmg SAHM..lagi ler..
mana reti nk berdikari sangat...huhuhu


So bila kena duduk dengan cikgu jer..
Yg serba serbi kena buat sendiri..
Baru dia rasa..hahaha..


waktu pertandingan sy ada dtg gi tengok
Alan amik cuti sebab nk balik jb punya pasal..
Alang2 nk tgk anak, bleh balik kampung sekali...


Namun ammar cuma dapat saguhati jer..
Takpelaa, jnji dh cuba sebaik mungkin...
Saya frust juga..tapi dh tertulis bukan rezeki dia..
Dapat wakil putrajaya pun dh kira ok..


Puncanya dia tak dapat eja utk perkataan yg 4huruf..
Sebutan jurukuiz sgt mengelirukan..
Kesian dia terpinga2 atas pentas tu..
Untuk perkataan 5 huruf dan 6 huruf dia dapat eja semuanya dengan betul..


nangis juga ammar bila dapat tahu dia tak menang,.
tapi lepas sy pujuk2 tu..ok juga lah dia..
cuma kesian tgk dia sebab bukan dia taktau..
cuma dia keliru..
takpelaa leh cuba lagi lepas ni..


lega jugak sebab dh setel ni..
kalau tak pening hari2 nk train dia kt rumah..
hahahahaha





Thursday, October 30, 2014

BUAH MENTEGA






Penah dengar buah mentega??


Saya pun baruuuu jer tau..
Sebelum ni ada gak dengar2 nama..
Tapi dok igt buah avocado tu laa..
Sebab kan ke tekstur buah tu mcm creamy skit..
ala2 mentega..
So mmg igt avocado tu buah mentega laaa..
huhuhu salah okeh..salah!!


tengok gambar utk tahu buah mentega yg sebenar..
Buah ni skarang dh jadi buah eksotik..
jaranggggg sgt jumpa..
kalau tak iya2 cari..tak jumpa ye..
kat pasaran pun orang tak jual..
nampak tak berapa rare nya buah ni..


Saya lepas dengar pasal buah ni..
Terus rasa teruja betul nak rasa...
Kebetulan balik jb aritu, bercerita dgn kak ipar..
Beriya dia dan suami pi carikan..
Ya Allah terharu betul..
N dh memang rezeki sy agaknya..
banyak jumpa pokok buah ni..
Tapi tgh tak lebat buahnya..
kalau ada pun di celah2 daunnya yg rimbun..


Okeh..saya dh rasa..
Rasanya lemak2 manis cmpur kelat2 skit..
Lebih kurang macam epal yg basau/kapas
atau pear yg lembut..
Tapi pada sy sedap laa jugak..
Tapi kata abg ipar, kalau betul masak lagi manis...
dan baunya sangat wangiiiiii okeh..
cuma jgn terkempap dalam tempat yg tertutup..
Baunya bertukar jadi bau kepammmm..
busuk..
hahahahaha...


Puas hati bila dapat rasa...
Lepas ni tak ngidam dah...
hahahhaa...


Wednesday, October 29, 2014

REUNION DI MAJLIS KAHWIN





Ni sume adalah kawan2 sy disekolah menengah..
Semua dh cun cun dan chubby2..
hahahaha..
Termasuk laa saya sekali..


Masing2 datang bawak juniors masing2..
Ada yg berderet..
Ada yg sorang dua jer..
Ada yg baru kawin mcam perantin tu haaa..
Umur dh kertu baru nk kawin..
hahahaha..
ampun fizull...
lama nau tggu nasik minyak kauuuu...
Ada juga yg masih single mingle..


Seronok jumpa..
Walau kadang terkedu sebb tak tau nk cite apa..
Tapi selalunya mesti ada je laaa citenya..
Hahaha apa lagi update cite masing2 skrg laa..


Anyway..turn sape plak kawin lepas ni..
Sebab time kawan2 kawin jer laa dapat kumpul sume cm ni..
kalau iya2 buat gathering...ermm mesti ada yg tak cukup korum..
hahahaha..
apa bleh buat..semua ada komitmen kan..


Miss my schooling days!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...