Thursday, December 6, 2012

APO KONO EH JANG...?

Sy suka versi asal lagu ni..
Sgt menggambarkan ke'negeri sembilan'an..
Sy kan anak jati n9..


So bila lagu ni di'versi baru' kan..
Oleh fida ibrahim, kumplan stellar(tak penah dgr pun)
Dan ac mizal..
Saya rasa sgt meraapu..


Dah ler ditambah dgb rap tah hapo hapo tu..
Lepas tu muzik nya aduyaiii..
Bingit..
Huhu..
Me..no loike no loike..


Lagu versi asal menggambarkan suasana kekampungan..
Telus dan jujur..
Penuh dgn nasihat yg kadang diberikan secara sindiran manja..
So sy terkilan juga bila dgr lagu ni dlm versi baru ni..
Pada sy merosakkan nilai sebenar lagu tu..


Yes, you can call me anything..
Ortodoks, konservatif, orang tua ke..
Anything..
Cuma sy rasa lagu kenegerian seperti itu biarlaa kekal seadanya..
Tak perlu ditambah versi rap atau muzik muzik bingit..
Lagu ini sudah enak sebagai halwa telinga..
Perisa tambahan lain sgt tidak perlu..


Well, dari buat versi baru..
Baik nyanyi lagu baru..!

4 comments:

  1. jiha, i'm totally agree with you.. bila dengar lagu apo kono eii jang in the new version tu..memang terus menyampah.. i'll prefer the original version.. sbb original version tu lah buat kita ingat sampai sekarang...
    some songs memang sedap bila diberi nafas baru but some are not..so leave it as it is..

    ReplyDelete
  2. nik pun suka lagi yg asl. nak ubah boleh tapi jgn la lebih2 kan.

    ReplyDelete
  3. Sue..yup!leave it as it is..

    ReplyDelete
  4. Lagu asal jauh lebih sedapppppp dr yg baru ni..

    ReplyDelete

Dah baca..marilah komen plak..!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...