Monday, July 16, 2012

JUALAN GUDANG PUREEN JULAI 2012

Serik konon..
Tapi pegi dan pegi jugak..


Banyak penjimatan..
Sebab tu macam ada magnet setiap kali nmpk iklan jualan gudang pureen ni..
Nak nak skang ni berbaby balik..
Mcm mcm khazanah boleh jumpa kt sana..
Dengan harga yg agak rendah klu dibandingkan dengan harga pasaraya..


Oklah dulu asik cite pasak suasana kt sana kan..
Harini sy nk cite penjimatan plak..
Baper banyak yg telah dijimatkan apabila ke jualan gudang ni..
So nnt boleh laa compare sendiri..
Tapi tak laa semua barang..
Saya cuma bagi apa yg sy beli jer laa..


Harini saya beli HEAD TO TOE WASH 750ml berharga rm10 sebanyak 3btl..
Total adalah rm30
Harga pasaran adalah rm11.90-13
So penjimatan (harga pasaran terendah-harga jualan gudang)
Rm 5.70


Kendian sy beli Pureen Anti Bacterial Wash (sabun basuh baju baby) 2liter berharga rm16 sebanyak 2btl..
Total adalah rm32
Harga pasaran 19.90-24.90
So penjimatan..
Rm 7.80


Then beli DRMIST (spray airgaram serbaguna) 75ml berharga rm 20 sepek (3 btl)sebanyak 2pek..
Total adalah rm40
Harga pasaran (per pek) rm 26.90
Harga pasaran (per botol) rm 12
So penjimatan..
Per pek = rm 13.80
Per botol = rm 30 (lebih kurg)


Beli plak wet tissue (double pek 30's )berharga rm 3 sebanyak 1pek..
Harga pasaran rm 4.40
Penjimatan..
Rm 1.40


So total penjimatan untuk hari ini..
Rm 28.70
Kira berbaloi jugaklaa perjalanan dr putrajaya ke petaling jaya..
Hahahah..


Nampak kan..
Sebab itu saya tak penah serik ke sana..
Walau mengeluh setiap kali bersesak ngan org..
Tp still mau pegi gak..
Eh pureen tak bayar sy tau utk entry ni..
Heheh
Saya buat utk rujukan diri sendiri..


So pada sesaper yg teringin nk pegi ke jualan gudang pureen ni.
Boleh laa add diorg dalam facebook..
Diorg akan sentiasa announce bila sale nih akan dibuat..
So kita akan sentiasa alert..


Dan sekali lagi suka nk diingatkan..
Pada yg berbaby kecil..
Pandai2 laa mengatur plan ye..
Sebab keadaan mmg sesak..
Klu bawak stroller mmg tokleh lalu bila tiba time peak..
Contoh awal pagi hingga tengahari..
Baik pakai baby carrier..
Or yg lebih baik lagi, jgn bawa baby langsung..
Keadaan mmg tidak sesuai..


Ok itu je tips saya harini..
Sharing is caring!
Hehehe

2 comments:

  1. Akak doctor..mmg pun..klu tgk org lain beli berkotak2..sy beli skit jer tu klu nk compare ngan diorg,,hehe

    ReplyDelete

Dah baca..marilah komen plak..!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...