Thursday, May 29, 2014

THE UNSUNG HERO

hari ni puasa ganti lagi..
tak habis habis menggantinya..
sunat mmg ke laut laaa..
adoi laa..
tahun lepas 14hari tinggal puasa..
Sebabnya sekarang flow period lain skit..
Lama bebeno..
bukan ler banyak2 sekali..
tapi yg sedikit2 tu laa yg melajakkan diri tak puasa sampai 2minggu.
adehhhhh...
time mengganti plak..bukan reti nk buat sekali gus..
Ni, puasa sehari..lepas tu tak puasa..
Sehari ganti, lepas tu 2hari rilex..
Seminggu tu paling tinggi dapat 2hari..
Macam mana nk abis..
*tepuk dahi sendiri*


Bila nk bangun sahur, liatnya..
Adoilaa..
Tapi suasana tenang lepas sahur tu saya suka..
mesti dengar burung berkicau..
Agaknya pukul berapa burung burung ni bangun ye..
Pagi2 dah bising gini..
Hihihihi..


Lepas tu plak yg menambah kemalasan mengupdate blog ni..
Saya dh jumpa satu satu kegemaran baru..
Actually lama dah terkubur minat ni..
tapi sesejak bila tah, jadi minat semula..
owhhh sejak sy beli benda alah ni balik laa..
masa kt putrajaya book fair tak lama dulu..
terus jatuh cinta balik..
terus kemaruk balik..
teringat zaman remaja sy yg memang byk sy habiskan masa dengan menelaah benda ni..
lepas tu sendiri terawang2..
berangan sorang2..
hahahahaa..
how time flies..
rasa macam lama betul tinggalkan minat sy satu ni..


Apa dia??


Jeng jeng jeng jeng..

ni haaaa..
kegilaan membaca novel..
kihkihkihkih...


Best best best..
Saya suka MELUR JELITA..
saya suka cerita novel dia..
saya suka semua watak2 dalam novel dia..
jatuh cinta..
Jatuh hati
Rasa nk masuk dalam novel tu..
haihhh sume rasa ada laaa..
Ada satu lg novelnya yg ada dalam koleksi sy..
Novel pertama tahun ni yg saya beli..
AWAK SUKA SAYA TAK?
tuh laa novel berhantu yg membuatkan saya nk cari semua koleksi novelis MELUR JELITA..
Hah gila kan..
Sebab itu sy jarang update blog..
Keje dok mengulang baca novel novel best yg tebal gila ni..


Baca novel2 melur jelita ni buatkan sy rasa jatuh cinta pada suami sendiri..
Novelnya tak laa islamik sgt..
tapi sgt menyentuh akan kecintaan pada ALLAH dan RASUL..
Bagaimana cinta kepada Allah itu boleh membuatkan cinta sesama manusia ini lebih indah..
owhhh sy berangan lagi..
kan dah cakap..


Sekarang ni sy menunggu utk novel keempat..THE UNSUNG HERO
dengarnya bulan ogos nanti baru nk lauch,..
haihhh lamanya..
penantian itu satu penyiksaaan tau tak??




7 comments:

  1. ntah ntah Melur Jelita tu seorang lelaki!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. owhh tidakkk..confirm perempuan..dia byk kali kuar tibi dah kak...gmbo dia kt buku pun ado...lagi satu, cara org lelaki tulis novel ngan org ppuan lain kak..so sy confirm ni ppuan yg tulis..hahahahah

      Delete
  2. best kan novel MJ...tgh tunggu novel terbaru...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu sue..best sgt...suka cara dia plotkan every scene sampai bleh terbayang dalm kepala..huhuhu.. dan paling igt video yg FIRMAN buat utk anak dia...sebab ms tu igt dia dh mati..mmg surprise sungguh. sy nangis sampai meleleh2 air mata..

      Delete
    2. hahaha...menangis tak hengat..hehehe... sebabkan ILUS saya ke Cambodia.. and I had a great experience and wonderful journey...

      Delete
    3. REALLY ????? lagi best penangan ILUS kt sue ye.. so is it exactly mcm dlm ILUS..segala pemandangan, tmptnya, orangnya..? does FIRMAN really exist...hahahaha kan sy dh berangan..ms baca ILUS watak FIRMAN sy baygkan farid kamil n IRIS is lisa surihani.. yesss sy mmg minat duorg tu..hahaha...but klu baca mj nyer fb page firman is ananda (thai actor) which lg hensem dari farid kamil..

      Delete
    4. sue dh private blog ye?

      Delete

Dah baca..marilah komen plak..!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...