Saturday, April 27, 2013

HADIAH 5 TAHUN



Nampak tak lampu otromen?


hahaha..
itulah hadiah sempena 5tahun..
terjadi sehari je lepas ammar sambut harijadi yg ke 5..


jatuh beskal kekdahnya..
sebelum tu kenmain happy bila bitau nk bawak dia gi taman main beskal..
dari kul 2+ bitau, terus lepas tu dia dok tengok jam tak sudah sudah..
ayah dia rilex jee siap tido bagai..
anaknya dh tk sabo bebeno..


suruh tido petang pun takmo..
excited sesangat ler kengkonon..


then bila tiba taman petang tu..
blom sempat kuarkan beskal dr bonet..
dia dh tak sabar sabar..
baru je letak beskal atas jalan..
dia dh naik..
adehh..


kebetulan jalan agak tinggi kt tempat parking kete
then curam ke bawah skit bila nk ke taman..
haa sekali hamekkk..
tak sempat sempat nak naik..
ayahnya blom sempat nk ckp apa..
dh meluru beskal dan dia ke bawah..
lajuuuuuuuu tak hengat..
tak sempat nk kejar..
boleh plak dia lupa nk brek cmne..
padahal sebelum ni pandai je..


terus gedebukkk..
langgar divider..
dh terkelepet bawah beskal..
tayar bengkok..
tangan luka..
kepala naik pangkat jadi otromen..
aduiihhh..


sy dh kabo mulanya ngan alan..
jgn bg dia naik dulu sebb nampak jalan mmg curam skit..
tapi tak nak dengar..
over excited..
itu laa padahnya..


lepas tu ada hati nk naik lagi..
tapi tayar dh terangkat..
sebb ada besi bengkok..
so mmg tak dapat naik laa kekdahnya..
sudahnya balik jer ngan hati hampa..
mcm mcm kes..


sy ms dia mula mula kena tu mmg marah betul..
sy marah kt alan ngan ammar sekali..
marah ammar sebb dia tk sabar..
marah alan sebb dia bagi ammar naik beskal kt jalan curam tu even sy dh ckp jangan..
sy marah sampai sy tk kesian kt ammar yg mengadu tangan n kepala dia sakit..
sy geramm dan diam jerrr..tak ckp apa..
tapi utk 10min jer laa..
dh tarik nafas panjang, sy dh rasional skit..
baru lah sy tengok balik luka dia n kepala dia..
kesian sgt plak kt dia..
haihh laa anak..


balik terus tuam ngan ais..
boh minyak gamat kt luka tangan..
urut skit kelangkang,perut n dada dia yg dia ckp sakit skit..
sedihh..
tapi tokleh nangis..


skang ni dh ok skit..
cuma benjol kepala dia je mcm ade lembik lembik skit..
tak surut habis lagi..


tapi budak ammar ni tak pernah serik nak naik beskal lagi..!

2 comments:

  1. laaaa..
    kesiann!!

    tuam dengan benda panas tau!!

    ReplyDelete
  2. excited sgt ni ammar nak naik basikal :)

    ReplyDelete

Dah baca..marilah komen plak..!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...