Kek panas baru kuar dari oven
Setelah disapu coklat topping
Kek yg fully siap
Tekstur dalam kek
Bahan-bahan:
250g mentega
3 sudu kecil vanilla
1 1/2 cawan gula halus
3 biji telur
1 3/4 cawan tepung naik sendiri
1/3 cawan tepung serbaguna (pakai tepung gandum je)
3/4 cawan susu pekat
kulit oren yg dicincang halus (optional)
Cara:
Mentega dan telur dipukul hingga gebu.Masuk telur sebiji demi sebiji sambil dikacau rata hingga sebati. Masuk susu berselang seli dengan tepung naik sendiri dan tepung serbaguna yg telah diayak bersama. Akhir sekali masuk esen vanila. Boleh tambah kulit oren yg dicincang halus. Lagik sedap ada rasa oren2 skit tapi tak rasa oren sepenuhnya (paham dak?? hehe). Bakar pada suhu 175darjah selama 1jam or sampai kek masak.Selamat untuk dingap.
credits: resipidiana
sedaapppp la kak..I loike... 4 kali buat dah tetap menjadi gebu jer....inila yg plg simple but plg sedap..
ReplyDelete