Friday, June 28, 2013

TAU MIU @ TAUGEH HIJAU DAN KINCAM





Okeh ni gambo cameron yg tak habis habis lagi..
hahahah


klu ada yg tak kenal..
yg macam taugeh tu tapi kaler hijau..
tuh adalah tau miu..
senang panggil taugeh hijau..
sy igtkan cuma ada jual kt cameron je..
tup tup ada jer jumpa kat pasaraya sekitar sini..
hahaha..
mmg ai jakun uuu..


sedap juga tau miu..
dia keras skit klu nk compare ngan taugeh..
goreng mcm biasa je..
tumis dgn bwg merah n putih cmpur ikan bilis or udang skit..
sedap dah..
org cina mmg suka makan sayur ni..


gambar no 3 tu..kincam..
klu tak silap, kincam ni kudup bunga..
kan ada kincam kering kan..yg mcm bunga lili kering tu..
tu yg dah jadi bunga lalu dikeringkan..
yg ini baru kudup..
dipetik lps tu terus dijual..
selalunya kincam ni digoreng tepung..
klu kt ch ni mmg ramai yg jual kincam goreng tepung ni...
rasanya ermmm cmne ye nk cakap..
takde rasa tapi sedappp.
hahahhaa..pening laa org nk pahamm..
ermm cmni...kincam takde laa rasa manis ke pahit ke yg secara jelasnya..
tapi bila dh digoreng tepung..
rasa kincam tu ada manis2 cmpur pedar skit..
sedap laaa..
tapi awas tau...hahaha..
makan banyak kincam goreng tepung ni maka akan byk laa angin dlm perut..
kejap kejap kang sendawa..
kejap kejap kang kentut..
kikiki..
itu saya laa..
org lain sy tak pasti..
huhuhu..


sebab tu sy cakap sy tak pernah jemu naik CH..
sebab byk jer benda yg buat sy teruja..
dan bunga bungaan nya mmg semua cntik2..
very colourful..
i like...!





2 comments:

  1. haaa!kebetulan mamasue baru je termkn sayur taugeh hijau tu...mamasue bygkan dia tak la rangup mana...tp,blh tahan rangup la...

    ReplyDelete
  2. haaa sedap kan mamasue..kira ok laa nak jadi sayuran utk mkn hari2..takde laa pelik mana rasanya..

    ReplyDelete

Dah baca..marilah komen plak..!