Tuesday, November 2, 2010

LIATTTT...!

Menci menci menci..
penat tol arini..gara gara.....??
..
..
..
..
..
..
..
..
..

Daging lembu!!

Arghhhh...
Daging lembu tu beli kt mydin ari ahad lepas..berkobar2 nak masak lomak cili api..
Fav tuu..

Sekali bila bukak pek, tgk2 dapat tah part mana..
Acik bukan kona part2 lombu ni..
Nipis je..
Dok potong2 seksa gila..payah betul nk putus..
Tapi haruk juga ke dalam piuk..
Ateeee sayang nk buang..

Sekali..
HAMIKK KOOO!!
3jam dalam piuk tak empuk2..
Meliut2 bila test geget..
HAIHHHHHH..rasa nk humban..!
Sabar..sabar..
Siap masuk sudu tu...
Yeler org cakap, klu nk copek daging empuk, masukkan sudu..
Tak jadi cik senah oiii..

Esok confirm..!
Lamo laa dalam toilet...!
Sembelit..

5 comments:

  1. hahahah daging lembu msia mmg liat sbb lembu2 kita semua kental kuat belari lari...tapi daging lembu luar negara lembut je..sbb lembu2 dorg dok relek2 je...erkk tu aku tendengo dlm satu rancangan kat tivi hehehehe

    ReplyDelete
  2. hehe x jadi kew letak sudu, tu la x letak garpu sekali, lagi satu cara masa nak rebus daging jgn letak garam awal2, nti dging liat, 1 lg cara potong daging tu ikut urat daging bwu cepat emput dan reput hehe ok..

    ReplyDelete
  3. aleeya..

    hahaha teori bagus..lembu kuat berlari otot sume keras..hehehe..tp klu beli obersea punya,tah cmne lak diorg sembelih..

    ReplyDelete
  4. wan..

    kena letak garpu gak ke..adehh silap la ni..

    garam mmg tkletak awal2..takut lg lambat..

    erkk bukan ke kena lawan urat baru daging cepat empuk..adehhh!

    ReplyDelete
  5. kao beli bahagian mana ni beb, byk urat la tuh..tak pun, biasanya yg liat ni lembu tua..kat oversea byk lembut bukan sbb rilek, tp dorang sembelih (Aussian yg halal) lembu muda/anak lembu..sbb tu mahal. Klu India, silap2 daging kerbau.

    ReplyDelete

Dah baca..marilah komen plak..!